50 Shades of Grey - Μια (όχι και τόσο ευγενική) κριτική

Προσπάθησα. Πραγματικά προσπάθησα να μην ασχοληθώ.


Στην αρχή, κάπου το 2012, από περιέργεια κατέβασα και τα τρία βιβλία, να δω τι λογής είναι. Βαρέθηκα πριν καν μπω στη δεύτερη σελίδα. Διάβασα το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου με scroll down και λίγο απ' το τέλος του τρίτου κι αμέσως μετά διαγράφηκαν απ' τον υπολογιστή δια παντός. Χωρίς πλάκα, είναι η χειρότερη τριλογία που έχει εκδοθεί ποτέ.
Πάμε όλοι μαζί:

Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΚΔΟΘΕΙ ΠΟΤΕ.

Η τύπισσα που το 'γραψε (γιατί συγγραφέα δεν τη λες) είναι σαραντάρα νοικοκυρά που κάποτε έγραφε κι ανέβαζε στο ίντερνετ ένα fanfiction του Twilight. Αυτό το fanfiction, αυτής της σαραντάρας νοικοκυράς, κάποιος εκδοτικός οίκος το διάλεξε για να το εκδώσει με άλλα ονόματα και χωρίς το υπερφυσικό στοιχείο και να την κάνει ζάμπλουτη.

ΓΙΑΤΙ.

Η τύπισσα γράφει χειρότερα κι από δεκατετράχρονο. Η γραμματική και το συντακτικό της είναι για κλάματα. Η πρωταγωνίστριά της είναι πιο χαζή κι απ' την τυρόπιτα (21 χρονών, τελειόφοιτη λογοτεχνίας, δεν έχει ιδέα από υπολογιστές κι έχει δύο εσωτερικές υπάρξεις). Οι "ερωτικές" σκηνές (που υποτίθεται πως είναι και το μεγάλο ατού των βιβλίων) είναι λες κι είναι γραμμένες από πουριτανή που δεν ξέρει πώς λειτουργεί το ανθρώπινο σώμα. Το χειρότερο? Ο πρωταγωνιστής είναι ακριβώς ο άνθρωπος που πρέπει να αποφύγεις αν σε πλησιάσει, κι αυτή τον παρουσιάζει λες κι είναι ο πρίγκιπας πάνω στο άσπρο άλογο. ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ BDSM. Από τη στιγμή που ο τύπος δε σέβεται τους δισταγμούς και τα όρια της παρτενέρ του, το 'χει χάσει το παιχνίδι. 

ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΔΩΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΙΟ ΚΑΛΟΓΡΑΜΜΕΝΑ FANFICTIONS ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ.

Σαν να μην έφτανε η τριλογία, έχουμε και την ταινία. Και φυσικά τρέχουν όλοι σαν τα πρόβατα να τη δουν, νομίζοντας ότι θα δουν κάτι το απαγορευμένο και το πολύ kinky. Θα ήθελα πολύ να δω τις αντιδράσεις τους αν διάβαζαν ντε Σαντ ή Εμπειρίκο. Ή έβλεπαν τις 120 Ημέρες στα Σόδομα. (Ομολογώ, εγώ δεν άντεξα να το δω όλο.)

Αν με διαβάζετε, σας εκλιπαρώ, μην δώσετε λεφτά σ' αυτή τη μαλακία. Υπάρχει πολύ καλύτερο erotica εκεί έξω, ακόμα και με σαδομαζοχιστικό περιεχόμενο. Δώστε του μια ευκαιρία κι αφήστε τις 50 Αποχρώσεις εκεί που ανήκουν. Στα σκουπίδια.

Σχόλια

  1. ΠΕΣ ΤΑΑΑ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΕΕΣ ΤΑ!!
    Τρέχουν όλες και κάνουν τσεκ ιν στο village σε φάση "ουάουυυ."
    Ανώφελα κορίτσια που δεν έχουν ιδέα από σωστή λογοτεχνία και ποιότητα ταινιών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανίδεοι άνθρωποι παιδί μου. Και δεν ξέρουν που δεν ξέρουν, δεν κοιτάνε να μάθουν κιόλας.
      Ευχαριστώ για το σχόλιο Φλεράκι μου <3

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου