DAFUQ WAS THAT

Και ξαφνικά, εντελώς στο ξεκάρφωτο, εμφανίζεται pilot episode για τηλεοπτική σειρά πάνω στο Wheel of Time επονομαζόμενο "Winter Dragon"!
Βασίζεται στον πρόλογο του πρώτου βιβλίου, The Eye of the World, και προβλήθηκε προχτές το βράδυ απ' το κανάλι FXX.


Σαν μεταφορά και σαν ποιότητα, δεν το λες και πολύ καλό. Οκ, έχουν πιάσει το γενικό νόημα αλλά τα εφέ είναι για κλάματα (σ' εκείνη τη φάση με τις αστραπές ήμουν "wtf, αυτό υποτίθεται πως είναι το channeling?"), το κοστούμι του Lews Therin με σκοτώνει κι όχι με την καλή έννοια, η Ilyena είναι μελαχρινή κι όχι ξανθιά όπως στα βιβλία κι ο Dark One... όχι αυτό που θα φανταζόμουν. Και δε μας έδειξαν και το θάνατο του Δράκου. Από την άλλη ψιλοπωρώνεσαι που υπάρχει πιθανότητα να έχουμε κανονική σειρά της τάξης του GoT (το FXX είναι δορυφορικό κανάλι), αλλά να προσέξουν λίγο τα εφέ και το καστ τους, ναι? Βασικά είναι τόσο κακό που αυτόματα γίνεται cult. Δεν ξέρω.

Διάβασα ότι η χήρα του Jordan κι ο Sanderson δεν είχαν ιδέα για το pilot. Το κανάλι το κρατούσε μυστικό μέχρι την τελευταία στιγμή, αν δεν έχουν ζητήσει άδεια προσαρμογής και προβολής παίζει να 'ναι και παράνομο όλο αυτό. Επίσης ότι η Red Eagle είχε τα δικαιώματα των βιβλίων απ' το 2008 μέχρι και φέτος, με την προϋπόθεση να βγάλει έναν πιλότο, μια σειρά ή ταινίες μέσα σ' αυτό το διάστημα αλλιώς θα τα έχανε. Δεν ξέρω τι συμπέρασμα να βγάλω από αυτό, αλλά κάτι μου λέει πως πιθανότατα το όλο θέμα θα σταματήσει εκεί. Θα δείξει.

Πάντως αν συνεχίσουν με κανονική σειρά εννοείται θα την βλέπω. :Ρ

Σχόλια