Ξέσπασμα

Άντε παρατήστε με όλοι. Ναι, για χάρη σας τα κάνω. Εσείς με πρήξατε να βγάλω δίπλωμα οδήγησης, ενώ δεν ήθελα. Εσείς με πρήξατε να γραφτώ στον ΟΑΕΔ, ενώ δεν ήθελα και δεν χρειαζόταν. Εσείς θέλατε να ασχοληθώ με δουλειές του σπιτιού, και καλά για να μάθω, ενώ ξέρετε πολύ καλά πως δεν μου αρέσουν. Και κατά τ' άλλα πάρε πρωτοβουλίες.

Ναι, πρωτοβουλίες που βολεύουν ΕΣΑΣ. Πρωτοβουλίες που θέλετε εσείς να πάρω. Όταν γράφτηκα Ιαπωνικά μόνο που δε με σκοτώσατε. Όταν είπα ότι θέλω να πάω σε ΙΕΚ για σχέδιο μόδας/ενδυματολογία αρχίσατε τις μαλακίες. Και πού θα δουλέψεις, και πώς θα γίνεις γνωστή, και βγαίνουν πάρα πολλοί από κει... Όταν είπα ότι θέλω να φύγω από την Ελλάδα ΜΠΑΣ και ζήσω σαν άνθρωπος μου κόψατε τα φτερά.

Όταν μου φέρεστε έτσι, τέρμα οι πρωτοβουλίες. Τέρμα τα όνειρα. Τέρμα όλα. Πρέπει να κάνω ό,τι θέλετε εσείς, αλλιώς είμαι άχρηστη και χαζή και ονειροπαρμένη.

Στο διάολο, πάλι κλαίω. Τι μου συμβαίνει τελευταία? Δεν θέλω να κλαίω με το παραμικρό. Δεν θέλω να κλαίω με το που μου θυμίζουν ότι δεν έχω καταφέρει τίποτα στη ζωή μου. Δεν θέλω να κλαίω όταν κάποιος δείχνει πίστη σε μένα, κι ας μην την αξίζω. Θέλω να είμαι δυνατή. Και περήφανη. Γι' αυτό που είμαι και για τις δικές μου επιλογές, όχι των άλλων.

Αλλά δεν θα είμαι όσο έχω έναν πατέρα που το μόνο που κάνει είναι να επιμένει να μου λέει τι να κάνω σαν να είμαι πέντε χρονών. Ούτε όσο έχω μια μάνα που δεν μου δείχνει την ελάχιστη εμπιστοσύνη για τις δουλειές στο σπίτι. Απλώνω τα ρούχα, κάποιο λάθος θα βρει. Στρώνω το κρεβάτι, χάλια θα της φανεί. Μαγειρεύω, θα γκρινιάξει γιατί δεν έφαγα από τα γεμιστά που είχαν μείνει. Τι σημασία έχει που σε όλα τα άλλα μου λέει "κάνε αυτό που θες"? Όταν τσακώνομαι με τον πατέρα μου, ποτέ δε μιλάει. Φοβάται. Ποτέ δεν παίρνει θέση. Και δυστυχώς της το'χω πάρει κι εγώ αυτό.

Ε άντε στο διάολο όλοι σας πια. Αυτή είμαι και σ' όποιον αρέσω. Και δεν σκοπεύω να απολογηθώ για τίποτα και σε κανέναν.-

Σχόλια

  1. ωωω,Γιαννα μου.<3
    Ηρεμησε.:( :(

    Δεν ξερω τι να σου πω.:/
    Και εμενα με εκνευριζουν μερικες φορες οι γονεις μου.

    Πφφ,νομιζω οτι μερικες φορες δεν ειμαι καλη στα λογια οποτε παρε μια μεγαλη αγκαλιτσα και σταματα να κλαις.<3 *hug* :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ Μαράκι μου <3 *tight hug*
    Είχα ηρεμήσει και με συγκίνησε το σχόλιό σου, χαζό :Ρ
    Φιλάκια πολλά <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Πολλές φορές μου το κάνουν. =\
    Απλά να ξέρεις ότι δεν είσαι άχρηστη. Νομίζω είναι φανερό. Δε γίνεται να είμαστε τέλοιοι σε όλα, δεν υπάρχουν τέλοιοι άνθρωποι.
    ΔΕΝ είσαι άχρηστη.-

    Φιλιά και απλά υπομονή. <3<3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιαννα, γλυκο μου σαμπουαν, μην τους ακουυυυυς!! Κανεις δεν ξερει τι ειναι το καλυτερο για σενα εκτος απο εσενα την ιδια! Αν και δεν εισαι η μονη! Οταν τους ξεστομισα τη μαγικη φραση "Αν περασω Αθηνα τον αντιχρονο θα δωσω εξετασεις για επαγγελματικη και τα διδακτρα θα ειναι τριοακοσιατοσα ευρω τον μηνα" μονο που δεν επεσαν να με φανε και φυσικα ειπαν και τοσο γλυκο να το ακους απο τους γονεις σου "Μα δεν εχεις ταλεντο!"
    Κανε αυτο που θες!
    Moikka! *really tight hug*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος17/6/11, 5:35 π.μ.

    Δες τη θετική πλευρά, μια μέρα που θα γίνεις διάσημη σχεδιάστρια μόδας θα μπορείς να μεταχειρίζεσαι όλον τον κόσμο σκατά και να το αποδίδεις στην παιδικοεφηβική σου ηλικία,είναι πολύ ιν δικαιολογία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Escapist, εγώ το ξέρω, το θέμα είναι να το πιστέψουν κι αυτοί που πρέπει :/
    Ευχαριστώ, φιλιά <3

    Kirous, σε καταλαβαίνω. Αν και νομίζω πως τους τρόμαξε το ποσό κυρίως :Ρ
    Θα το κάνω! Φιλάκια! <3

    Margrave, αυτό δεν παίζει να το κάνω, παραείμαι καλός άνθρωπος :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μην αφήσεις κανέναν να σου πει τι να κάνεις. Πρόκειται για τη δική σου ζωή και είσαι αρκετά μεγάλη για να παίρνεις σοβαρές αποφάσεις.
    Μη σε νοιάζει το πως σε θέλουν οι άλλοι. Κάνε αυτό που σου αρέσει!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σε ικετεύω, σε ικετεύω, σε ικετεύω. ΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΣ.



























    ψέμματα λέω, για μένα το κάνω, θέλω την κολεξιόν σου :Ρ


    Όχι, σοβαρά τώρα. Μην κάνεις πίσω. Είναι πολύ απλό. Εγώ δεν κάνω πίσω ποτέ και είμαι οκ :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μην ακούς κανέναν. Ζεις για εσένα, όχι για τους άλλους. Με το να δίνεις πολλή σημασία στο τι λένε, δεν θα κάνεις ποτέ αυτό που θες εσύ. Γράψ' τους στα παλιά σου τα παπούτσια και προχώρα παρακάτω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου