Upcycled stuff!

Ξέρετε τώρα, upcycling εστί να μαζεύεις παλιά και άχρηστα πράγματα για να τα ανακυκλώσεις και να φτιάξεις κάτι καινούριο. Και μιας κι εμένα μ' αρέσει αρκετά το όλο concept, είπα να κάνω ένα ποστ με τα αγαπημένα μου απ' ό,τι έχω ανακυκλώσει ως τώρα.

Μέχρι πέρυσι δεν είχα τρύπες στα αυτιά. Πάντα όμως μ' άρεσαν τα σκουλαρίκια κι είχα πάρει αρκετά ζευγάρια με κλιψάκια στην εφηβεία μου, άσχετο που δεν τα φορούσα συχνά. Αφού όμως πλέον φοράω κανονικά σκουλαρίκια, έπρεπε κάπως να εκμεταλλευτώ τα παλιότερα. Έδωσα μερικά και από αυτά που έμειναν έβγαλα μερικά καινούρια ζευγάρια. Αυτά με τον γαλαξία (δεξιά) είναι τα αγαπημένα μου κι αυτά που με παίδεψαν περισσότερο. Τα αριστερά είναι από ένα φιλντισένιο ζευγάρι.

Αυτό εδώ το είχα αγοράσει πριν 3-4 χρόνια από έναν τύπο στο Θησείο. Δεν το φόρεσα πολύ γιατί μου φαινόταν άχρωμο και, σαν να μην έφτανε αυτό, γρήγορα το σύρμα σκούριασε. Μην ξέροντας πώς να το καθαρίσω κι έχοντας και την πώρωση με το ASOIAF, αποφάσισα να το βάψω με σκούρο πράσινο βερνίκι νυχιών ώστε να μοιάσει με ένα από τα δρακοαυγά της Ντάνυ.


Δεξιά: Ορίτζιναλι ήταν βραχιόλι και το 'χα πάρει (ή μου το 'χαν κάνει δώρο?) όταν ήμουν στο Λύκειο. Πέρασαν τα χρόνια και το μέταλλο μαύρισε, αλλά δεν μου πήγαινε καρδιά να το πετάξω και το κράταγα μέχρι να μου έρθει καμιά ιδέα. Τελικά το έβαψα με μανό σε mint, του πέρασα ένα κρικάκι κι ένα μωβ κορδόνι κι έτοιμο.

Και μερικά ακόμη...

Θαλασσινό κολιέ από παλιό κολιέ και βραχιόλι με κοχύλια :Ρ


Σκουλαρίκια απ' το ίδιο σετ, εμπνευσμένα απ' το μυθιστόρημα "Το Άλικο και το Λευκό"

Collar tips από vintage σκουλαρίκια. Η αλυσίδα βγήκε από ένα παλιό ζευγάρι γόβες.

Hope you liked them, πείτε μου γνώμες/βελτιώσεις/κοκ. ^.^

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου