Childhood Memories: Asterix

Δεν ξέρω πόσοι από τη νέα γενιά (παιδιά ηλικίας 10-15 ετών δηλαδή) έχουν επαφή με τα συγκεκριμένα κόμικς. Όταν ήμουν εγώ μικρή ήταν τρομερά διαδεδομένα, σε σημείο που να δανείζουμε ο ένας στον άλλο τα τεύχη που δεν είχαμε διαβάσει. Τα οποία τεύχη τι να σας λέω. Σημειωμένα, τσακισμένα, σκισμένα σε κάποια σημεία από την πολλή χρήση. Και διάλογοι που σου έμεναν στο μυαλό απλά επειδή μπορούσαν.

Για να μη θυμηθώ τις ταινίες. Δώδεκα Άθλοι, Αστερίξ και Κλεοπάτρα, η Έκπληξη του Καίσαρα! Έχω δει όλες τις ταινίες του Αστερίξ εκτός απ' την πρώτη (Αστερίξ ο Γαλάτης), μαζί και τις live-action, κι έχω να πω μόνο ένα πράγμα: αν κάποιος δεν έχει δει τις παλιές animated, δεν ξέρει τι χάνει.- Πραγματικά δεν συγκρίνεται η animated Κλεοπάτρα με την live-action, κι ας έχουν κι οι δύο το ίδιο γέλιο :Ρ Ειδικά με την παλιά μεταγλώττιση :Ρ

Κι οι χαρακτήρες ένας-ένας. Το γέλιο με τους καβγάδες του Αστερίξ και του Οβελίξ? Ο καημένος ο Κακοφωνίξ που δεν τον άφηναν να εκφραστεί μέσω της τέχνης του? xD Ο Μαζεστίξ που στους άντρες το έπαιζε αρχηγός αλλά στην γυναίκα του ήταν αρνάκι? Ο Πανοραμίξ, το αρχέτυπο του μάγου? Οι Αλφαβητίξ-Αυτοματίξ και οι αιώνιοι καβγάδες με αφορμή τα χαλασμένα ψάρια του πρώτου?

Αγαπημένα άλμπουμ? Ολυμπιακοί Αγώνες, ο Αστερίξ Λεγεωνάριος, ο Γιος του Αστερίξ, Αστερίξ και Χαλαλίμα, οι Δάφνες του Καίσαρα, ο Αστερίξ στους Βρετανούς, η Γαλέρα του Οβελίξ,... εν ολίγοις όλα εκτός από 2-3 που τα θεωρώ λίγο κατώτερα απ' τα άλλα :Ρ

Πιστεύω πως ο Αστερίξ πλέον αποτελεί διαχρονική αξία. Είναι από τα έργα που δεν πρέπει να χαθούν ποτέ από την συνείδηση του κόσμου. Αν ξέρετε κάποιον που δεν έχει καθόλου επαφή με το αντικείμενο, αξίζει να του το παρουσιάσετε.

Κι όσοι δεν έχετε δει αυτή την ταινία αλλά έχετε μιάμιση ώρα να αφιερώσετε, δείτε την και θα με θυμηθείτε :Ρ
"Μα τον Όσιρι και μα τον Άπι, είμαι ένα αγριογούρουνο!"

Σχόλια

  1. Ανώνυμος7/2/12, 3:00 μ.μ.

    Πιστεύω ότι τα καλύτερα τεύχη Αστερίξ με διαφορά ήταν "Η Οδύσσεια του Αστερίξ" και "Ο Αστερίξ και οι Νορμανδοί". Μεγάλη αγάπη μιλάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαχαχα τι καλός που είναι ο Αστερίξ!

    Τι ωραίες και οι ταινίες, καλοφτιαγμένες :3.

    Μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη?
    ΦΙλαααακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου