13/2/12

Φοβάμαι.

Η Ελλάδα καταστρέφεται.

Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο. Να μας αφήσουν με 300 ευρώ το μήνα, χωρίς όνειρα, χωρίς δουλειά, χωρίς μέλλον, ή να πτωχεύσουμε και να μην έχουμε ούτε αυτά τα 300 ευρώ.
 
Τι τους έχουμε κάνει;

Τόσο πολύ φταίμε εμείς που κατάντησε έτσι η χώρα;

Γιατί αυτοί να μην πληρώνουν ποτέ;

Γιατί να μας κλέβουν τα όνειρα;

Γιατί να μας κάνουν να ντρεπόμαστε που είμαστε Έλληνες;

Γιατί γεννήθηκα εδώ; Και γιατί μένω ακόμα εδώ;

Γιατί;

4 σχόλια:

 1. Τους αφήνουμε και μας κάνουν ό,τι μας κάνουν. Τόσα χρόνια ασυδοσίας, διαφθοράς, σπατάλης, δανειοληψίας, κλεψιάς κλπ κλπ κλπ από τους δημοκρατικά εκλεγμένους αντιπρόσωπους του λαού και όχι μόνο ήταν αναμενόμενο ότι κάποια στιγμή θα μας σε τέτοιες δυσάρεστες εξελίξεις. Δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών -κανείς μας. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη βεβαίως.
  Και στο χέρι μας είναι φέρουμε την αλλαγή ή να πούμε "άντε και το διάολο όλα" και να σηκωθούμε να πάμε κάπου της προκοπής. Όλα είναι θέμα επιλογών.

  Η απελπισία και ο φόβος δεν βοήθησε ποτέ κανέναν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ω σίγουρα έχουμε κι εμείς ένα μερίδιο ευθύνης, δεν είπα το αντίθετο. Αλλά θα διορθωθούν όλα αν τελικά δεν μπορούμε ούτε να ζήσουμε αξιοπρεπώς;
  Δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε να φέρουμε κάποια αλλαγή, αλλά προσπαθώ να ελπίζω. Όταν καταφέρνω να είμαι πιο ψύχραιμη :Ρ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Και εγώ φοβάμαι γμτ.
  Προσπαθώ και εγώ να ελπίζω.:P
  Αλλα ομολογώ πως μερικές φορές σκέφτομαι τα χειρότερα..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Καλά κάνεις και νιώθεις τον φόβο γιατί όλα αυτά που γίνονται είναι αδύνατον να μας αφήσουν αδιάφορος. Ο φόβος σου όμως για το μέλλον μπορεί να σε οδηγήσει και σε λύσεις, γιατί όχι; Ακολούθα τα ταλέντα σου, γίνε καλή σε αυτό που γουστάρεις, μάζεψε προσόντα και συστατικές επιστολές. Και αν εδώ στο ελλαδιστάν δεν σε παίρνουν πουθενά και η κατάσταση έχει γίνει τελείως σκατά, πάρε το πρώτο αεροπλάνο και ψάξε την τύχη σου αλλού! Γενικά, ακολούθα τα όνειρά σου και μην μείνεις σε μια χώρα αν μιζεριάζεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή