Για κάθε Τούνη.


Λογικά θα έχετε ακούσει όλοι για το revenge porn. Είναι αυτή η "ερασιτεχνική", συνήθως κακοτραβηγμένη τσόντα που εμφανίζεται κάθε τόσο στα ανάλογα σάιτ με τίτλους όπως "caught my gf cheating" και ανεβάζεται ως εκδίκηση στην καριόλα την πρώην που μας ξεφτίλισε, που την είχαμε βασίλισσα κι αυτή μας χώρισε/μας απάτησε. You get the idea.

Λογικά θα πιάσατε και την ειρωνεία γιατί όλους αυτούς που σκέφτονται έτσι μόνο να τους κοροϊδέψω μπορώ.

Καταρχάς ας δεχτούμε πως το απαράδεκτο και παράνομο είναι να διαρρέουν βίντεο και φωτογραφίες σου στο δίκτυο χωρίς τη θέλησή σου, όχι αν έκανες σεξ (οπουδήποτε και με οποιονδήποτε κι αν έγινε) ή αν δέχτηκες να σε βιντεοσκοπήσουν κατά τη διάρκεια, ούτε αν έστειλες nudes στον φίλο σου.

Στην κοινωνία μας,και δεν μιλάω μόνο για την Ελλάδα αλλά για όλον τον κόσμο, όλα αυτά θεωρούνται ντροπή μόνο αν είσαι γυναίκα, γιατί για τον άντρα είναι τουλάχιστον μαγκιά. Γι' αυτό και δεν συμβαίνει συχνά το αντίθετο. Δεν θα εκδικηθείς τον πρώην αν δημοσιεύσεις τα βίντεό σας. Θα τα δει με τους φίλους του και θα γελάσουν, θα μετρήσουν τους ανδρισμούς τους και τέλος. Η χαμένη θα 'σαι εσύ γιατί πάλι εσένα θα κοροϊδέψουν, εσένα θα πουν πουτάνα. Ούτε καν την petty ικανοποίηση της στιγμής δεν θα έχεις.

(Να σημειώσω ότι σ' έναν ιδανικό κόσμο αυτή η πρακτική θα ήταν απαράδεκτη και κατακριτέα για όλα τα φύλα.)

Επίσης, όχι ρε ζώα, δεν θα άλλαζε κάτι αν η Τούνη ήταν call girl ή όχι (πόσο σιχαίνομαι αυτό το "βίζιτα" που χρησιμοποιεί κατά κόρον αυτή η συνομοταξία -newsflash δεν είναι απαραίτητο κάθε όμορφη κοπέλα που έχει λεφτά να είναι και πόρνη, αλλά και να είναι, εφόσον δεν παίζει εκμετάλλευση από τρίτο, δικαίωμά της), αν ήταν μεθυσμένη, αν ήθελε να βιντεοσκοπηθεί ή όχι. Ανέβηκε το βίντεο χωρίς να το θέλει? Τέλος. Να τον πάει στα δικαστήρια τον τύπο και να του πάρει και τα σώβρακα.

Γενικά υπάρχει μια νοοτροπία ότι κάθε γυναίκα που της αρέσει το σεξ και δεν το κρατάει κρυφό, κάθε γυναίκα που της αρέσει να ντύνεται πιο "αποκαλυπτικά", κάθε γυναίκα που δεν έχει ταμπού είναι πουτάνα και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται. Μιλάμε βέβαια για μυαλά ανθρώπων που βρίζουν τις sex workers κι όμως και τις επισκέπτονται και την τσοντούλα τους τη βλέπουν χωρίς ενοχές. Και ως αποτέλεσμα έχουμε χιλιάδες αυτοκτονίες κοριτσιών και γυναικών που έπεσαν θύματα βιασμού ή trafficking ή ιντερνετικού ρεζιλέματος, όπως και δολοφονίες τάχα-μου-τιμής σε πολλές χώρες του κόσμου. Πρέπει ακόμα να το ανεχόμαστε?

Δεν ζω κάτω από πέτρα και ξέρω ότι το θέμα των δικαιωμάτων της γυναίκας και της LGBT+ κοινότητας είναι κάτι νέο σε σχέση με τις χιλιετίες καταπίεσης που έχουν προηγηθεί' όπως επίσης ξέρω ότι τα πράγματα κατά πάσα πιθανότητα δεν θα αλλάξουν πολύ όσο ζούμε εμείς, κυρίως γιατί πολύς κόσμος πιστεύει ότι θα χάσει τα προνόμιά του (τώρα τι προνόμια θα χάσει ο στρέιτ αν αποκτήσει και ο γκέι δικαίωμα γάμου δεν ξέρω. Μάλλον το ότι δεν θα είναι πια προνόμιο αλλά δεδομένο για όλους;). Παρόλα αυτά όσοι πιστεύουμε πως θα έπρεπε να υπάρχει και ουσιαστική ισότητα ανάμεσα στα φύλα κι όχι μόνο στα χαρτιά, ας το παλέψουμε όπως μπορούμε.

Σχόλια

  1. Δυστυχώς είναι παααααρα πολλά τα σχόλια κατά της Τούνη που υπάρχουν. Διέρευσες υλικό χωρίς τη συγκατάθεσή της; Δικαστήριο και μέσα να τελειώνουμε. Και γενικά όποτε βγαίνει τέτοιο βίντεο διαρρέει παντού σα να μην τρέχει τίποτα και απλά τα βλέπουν όλοι και χασκογελάνε "χαχα κοίτα την πουτάνα". Και δεν τιμωρείται κανείς. Ούτε καταλαβαίνουν τι κακό προκαλούν. Και δεν ξέρω με τα κωλοδικαστήρια που έχουμε αν όντως θα τιμωρηθεί κάποιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπα, τίποτα δεν θα πάθει ο λεγάμενος. Το πολύ πολύ να του κόψουν κανά πρόστιμο, καμιά επίπληξη και τέλος.
      Εντωμεταξύ όλα είναι μπερδεμένα στο κεφάλι τους. Άλλο να είσαι επαγγελματίας porn actor ή ακόμα και να τα ανεβάζεις μόνη σου για να βγάλεις χαρτζιλίκι κι άλλο να βγαίνουν βίντεό σου στη φόρα χωρίς τη συγκατάθεσή σου.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου