Five more books that should be adapted

Γιατί δεν δεχόμεθα εκβιασμούς κύριοί μου και θα γράφουμε ό,τι θέλουμε. :p
(Κανονικά υπάρχουν κι άλλα βιβλία σ' αυτή τη λίστα αλλά είπα να βάλω τα πιο extra. :p)

1. House of Corruption - Erik Tavares
Το τελείωσα πριν μερικές εβδομάδες και πραγματικά είναι ό,τι θα ήθελα να δω σε μια ταινία με βαμπίρ και λυκανθρώπους και άλλα παρεμφερή πλάσματα που να μην είναι το Twilight και να μην διαδραματίζεται στην ξενέρωτη Βόρεια Αμερική. Όχι, το House of Corruption μας πάει στις ζούγκλες του Βόρνεο και χρησιμοποιεί και τα native folktales για έξτρα πόντους τρόμου. Someone give it a shot!


2. La Beaute sans Vertu - Genevieve Valentine

Διήγημα (μπορείτε να το βρείτε στο tor.com) που μιλάει για τη βιομηχανία της μόδας σε μια δυστοπική κοινωνία. Από το ότι τα μοντέλα κάνουν μεταμοσχεύσεις χεριών (!) που ανήκαν σε νεκρά 14χρονα κορίτσια (!!!) γιατί έχουν το καταλληλότερο μήκος και πάχος, μέχρι την υπέροχα ανατριχιαστική πασαρέλα της πρωταγωνίστριας, ως ταινία θα ήταν απίστευτα ατμοσφαιρική.

3. The Windup Girl - Paolo Baccigalupi
Η πρωταγωνίστρια είναι ρομπότ-πόρνη που προσπαθεί να γίνει ανεξάρτητη και να αντιμετωπίζεται ως κανονικός άνθρωπος. Διαδραματίζεται στην Ταϊλάνδη, σ' ένα steam/biopunk μέλλον όπου η μόλυνση του περιβάλλοντος έχει καταστρέψει σχεδόν τα πάντα, όλα τα τρόφιμα είναι βιομηχανικά κατασκευασμένα και οι άνθρωποι αργοπεθαίνουν. Αν ψάχνετε το επόμενο δυστοπικό hit που να ξεφεύγει λίγο απ' τα πολυγραμμένα και πολυδιαβασμένα YA, κάντε μια προσπάθεια μ' αυτό.

4. Duma Key - Stephen King
Είναι Stephen King και μόνο γι' αυτό απορώ πώς έχει ξεφύγει απ' το Hollywood. Δεν ξέρω πώς το βλέπουν οι hardcore fans αλλά για μένα ήταν το πρώτο του βιβλίο που διάβασα και το εκτιμώ ιδιαίτερα. Με είχε τρομάξει αρκετά αλλά το όλο θέμα της αντιμετώπισης ενός χαμένου άκρου και μαζί της χαμένης έμπνευσης, σε συνδυασμό με μια ανατριχιαστική ιστορία μυστηρίου και τρόμου, θα ήταν ιδανικό για μια ταινία ή σειρά.

5. Tales of the Otori - Lean Hearn
Ήταν μια από τις αγαπημένες μου τριλογίες όταν ήμουν στο λύκειο. Ψευδοϊστορικό fantasy στο στυλ του Kay, τοποθετημένο σε μια "άλλη" φεουδαρχική Ιαπωνία. Είχα αγαπήσει τους χαρακτήρες, τα ιστορικά στοιχεία, την ίντριγκα, το πάθος των πρωταγωνιστών. Ως ταινία, σειρά ή ακόμα και άνιμε θα ήθελα να είναι πολύχρωμη, με πανέμορφα κοστούμια και σκηνικά και εντυπωσιακές πολεμικές σκηνές (σαν τις κινέζικες wuxia ταινίες), αλλά και κάπως μελαγχολική. Και να κρατά το βάθος και την ποιητικότητα των βιβλίων.

Σχόλια