What the flying fuck

Μιλάμε σοβαρά τώρα? Κόβετε έναν σωρό ενδιαφέροντες χαρακτήρες (που όλως τυχαίως τα 3/4 είναι γυναίκες) και τις ιστορίες τους γι' αυτό? Για να μπορέσετε να προσθέσετε έναν βιασμό που δεν συμβαίνει ποτέ στα βιβλία? Που ακόμα κι αν συνέβαινε, ο Μάρτιν δεν θα το μεταχειριζόταν σαν να έχει το σοκ για αυτοσκοπό.

ΤΙ σας φταίει η Σάνσα Σταρκ? Σας ενοχλεί που είναι μια μικρή ονειροπόλα κοπέλα? Σας ενοχλεί που δεν είναι το ίδιο με την Άρυα (που προφανώς είναι η μόνη female character που αγαπάτε), για να βγάζει στιλέτο με το παραμικρό? Δεν αντέχετε στην ιδέα πως οι ηρωίδες σας μπορούν να είναι ενδιαφέρουσες χωρίς να είναι πολεμίστριες και χωρίς να πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης κάθε λίγο και λιγάκι?

Ο βιασμός της Ντάνυ στην πρώτη σεζόν? Δεν συνέβη ποτέ.
Ο βιασμός της Σέρσεϊ? Δεν συνέβη ποτέ.
Η παρολίγον κακοποίηση της Μήρα? ΟΥΤΕ ΚΑΝ. Η κοπέλα είναι 13 χρονών for R'hllor's sake.
Σκοτώνετε τη Ρος μόνο και μόνο επειδή η ηθοποιός δεν ήθελε να κάνει άλλες γυμνές εμφανίσεις στη σειρά.
Και τώρα βιάζετε και τη Σάνσα? ΓΙΑΤΙ??? ΠΟΙΟ ΤΟ ΝΟΗΜΑ? Ξέραμε ήδη ότι ο Ράμσεϊ είναι ένα σαδιστικό καθίκι, ευχαριστούμε πολύ. Θέλατε μια ιστορία εκδίκησης? AΣ ΜΗΝ ΚΟΒΑΤΕ ΤΗ STONEHEART. Τι σας φταίει η Σάνσα, η Sophie Turner και χιλιάδες κοπέλες που παρακολουθούν τη σειρά κι έχουν περάσει το ίδιο πράγμα?

Αλλά βέβαια. Το λεγόμενο female agency για σας είναι ανύπαρκτο. Όχι ότι η Stoneheart αναλαμβάνει την ηγεσία της Αδελφότητας Χωρίς Λάβαρα (αλήθεια, πού είναι αυτοί??) μετά το θάνατο του Μπέρικ. Όχι ότι η Αριάν είναι η μοναδική γυναίκα σ' όλα τα Εφτά Βασίλεια που θα κληρονομήσει επειδή είναι η πρωτότοκη κι όχι επειδή δεν έχει άρρενες συγγενείς. Όχι ότι η Άσα περνάει όλο το Feast προσπαθώντας να πάρει το θρόνο από τους θείους της για τον εαυτό της!

Κι όλες αυτές τις αγνοείτε, τάχα μου για μια "καλύτερη εξέλιξη της ιστορίας". Σάμπως εσείς ξέρετε καλύτερα την ιστορία απ' τον Μάρτιν. Κι ακόμα και τις γυναίκες που κρατάτε στη σειρά τις καταστρέφετε! Να μην ανοίξω το στόμα μου για τις Sand Snakes που στα βιβλία είναι badass μέχρι και η μικρότερη, εφτάχρονη κόρη και στη σειρά τις έχετε κάνει καρικατούρες-απομιμήσεις του Όμπερυν.

Να πάτε να γαμηθείτε, Benioff και Weiss. Κατά προτίμηση με ένα πυρωμένο κομμάτι σίδερο.

Σχόλια

  1. Δε θέλω να σου καταστρέψω τα παιδιάστικα (παρά την ηλικία σου) όνειρα, αλλά ο Martin είναι μέλος της ομάδας παραγωγής, και τα πάντα γίνονται υπό την επίβλεψή του. Μπορείς τώρα να συνεχίσεις να γκρινιάζεις, λαμβάνοντας βέβαια υπ' όψιν σου ότι το HBO προσπαθεί να βγάλει λεφτά, όχι να γεμίσει τη στομάχα των αναγνωστών του Song of Ice and Fire. Αν δε σου αρέσει, μη βλέπεις τη σειρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου