Hey, producers, leave those names alone

Γιατί, καλοί μου άνθρωποι της HBO, το κάνατε αυτό; Θέλετε να πέσετε στην υπόληψη των φαν των βιβλίων; Θέλετε να πέσετε στα ratings; Πείτε μου έναν, ΕΝΑΝ καλό λόγο για τον οποίο αλλάξατε το όνομα της Asha Greyjoy σε Yara, και σαν να μην έφτανε αυτό, δεν της δώσατε και το φλογερό ταμπεραμέντο που έχει στα βιβλία! Πώς θα κάνει το "Here's my lord husband" τόσο κρύα που είναι? -.-

Και όχι, το "θα την μπερδέψουν με την Osha όσοι δεν έχουν διαβάσει τα βιβλία" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΛΟΓΟΣ! Είναι σχεδόν αδύνατο να τις μπερδέψεις μιας κι η μία είναι άγρια και αιχμάλωτη στο Winterfell κι η άλλη αρχόντισσα και κόρη του Balon Greyjoy στα Σιδερένια Νησιά, for R'hllor's sake! Και στην τελική, με την αλλαγή, θα μπερδευτούν περισσότερο όσοι τα έχουν διαβάσει γιατί δεν μπορείς να τους σταματήσεις από το να τη φωνάζουν Asha και σε μια συζήτηση με μη-αναγνώστες θα γίνει μπάχαλο!

Κι έχουμε και το άλλο. Cleos Frey στα βιβλία, Alton Lannister στη σειρά. ΓΙΑΤΙ; Θα ήταν ξάδελφος του Jaime και της Cersei ακόμα κι αν δεν του είχατε αλλάξει όνομα μιας κι η μάνα του είναι αδερφή του Tywin. Η σειρά είναι γεμάτη χαρακτήρες, δεν θα μας μπερδέψει ένα όνομα παραπάνω. Τόσο δύσκολο ήταν να το πείτε αυτό και να ξεμπερδεύουμε; Όταν στο 4 ο Jaime θα επισκεφθεί τους γονείς του πώς θα το εξηγήσετε; Ότι και καλά πήρε το επίθετο της μάνας του; Bitch please, ο μόνος οίκος που το κάνει αυτό στο Westeros είναι οι Mormont.

Είναι νωρίς ακόμα, αλλά όσο επική κι αν φαίνεται η δεύτερη σεζόν, εγώ κολλάω σε κάτι τέτοιες λεπτομέρειες. Δεν βρίσκω κανένα νόημα στο να αλλάζεις τα ονόματα των χαρακτήρων -έτσι έκαναν και στους Πεφωτισμένους με τον καμεράριο του Πάπα, που ενώ ήταν Ιταλός τον έκαναν Ιρλανδό για να δικαιολογήσουν την προφορά του ΜακΓκρέγκορ. ΕΛΕΟΣ. Αν θέλετε να λέτε πως σέβεστε τα βιβλία, αφήστε τουλάχιστον τα ονόματα όπως είναι! Κάποιο λόγο θα είχε ο συγγραφέας για να τα γράψει έτσι! Πραγματικά αναρωτιέμαι πώς τους άφησε ο Μάρτιν να το κάνουν αυτό. Στη θέση του θα πατούσα πόδι :Ρ

Σχόλια

  1. Στη θέση του θα τους πατούσα το πόδι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος6/4/12, 6:18 μ.μ.

    Εγώ στη θέση του θα απολάμβανα τα πολλά καντάρια λεφτά πουμε πλήρωσαν ανάβοντας ένα πούρο με ένα φλεγόμενο εκατοστάευρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα το παρατραβανε :| Στην θεση σου θα τους αρχιζα στα γαλλικα :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ορκίζομαι, by the old gods and the new, θα πέσουν χριστοπαναγίες. Το ίδιο κάναν και με την γκόμενα του Ρομπ Η ΟΠΟΙΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΖΟΝ, ομαγκάς δηλαδή, δεν ξέρουν να μετράνε; Τσέκαρε γουίκι σίζον δύο.

    Zee me, give me a hit, now, hurry.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Γιάννα που συμφωνείς μαζί μου για το ξινόμουνο που του δώσανε να παίξει έναν από τους πιο γαμάτους χαρακτήρες των βιβλίων. Έτσι και δεν πετύχει την ατάκα με το τσεκούρι, που όχι μόνο δε θα την πετύχει αλλά θα την ξεφτυλίσει, είσαι για παράπονο στο μαλάκα τον Ηβο; :D :D :D

    Καλά κόβω τη μαλακία και σου λέω ο Μάρτιν μάλλον παραγέρασε και τον κάνουν ότι θέλουν φίλε :/

    Χριστός Ανέστη και καλές διακοπές! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ergaleio, δεν το είχα σκεφτεί έτσι xD

    Margrave, πάντα κυνικός :Ρ Απλά είμαι της άποψης πως ανεξαρτήτως χρημάτων οι συγγραφείς πρέπει να υποστηρίζουν τα δημιουργήματά τους.

    Oceanborn, σωστός!

    Creep, ναι το ξέρω, αλλά στο 2ο βιβλίο δεν υπάρχει POV του Ρομπ και για να μην τον κόψουν τελείως απ' τη σεζόν την χώσανε κι αυτή.

    Marsy, ναι ρε πούστη μου, κι εγώ είμαι σίγουρη πως θα την καταστρέψει, αν την πει και καθόλου -.- Να πάρουμε τα σπαθιά μας και να πάμε! :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου