Umineko Theories

There are no more than 18 persons on the island.
Ειλικρινά αυτή η Κόκκινη Αλήθεια έχει τόσες στρώσεις και τόσες αναγνώσεις που ακόμα κι αν ξέρεις ότι δεν μπορείς να πεις ψέματα μ' αυτήν, με τα κατάλληλα λόγια μπορείς να κάνεις ένα ψέμα αλήθεια. Που σημαίνει πως το περίφημο aphorism μπορεί να περιέχει αρκετά ψέματα που όμως δεν είναι ψέματα. Πχ. αν (βλ. παρακάτω) η Shannon και ο Kanon μετράνε για ένα πρόσωπο, τότε άνετα μπορούν να υπάρχουν περισσότερα άτομα στο νησί κι έτσι και να λες την αλήθεια και να μπερδεύεις περισσότερο τον αντίπαλο.

Ushiromiya Battler is Ushiromiya Asumu's son.
Ο Battler, μετά από εντολή της Beatrice, επαναλαμβάνει την παραπάνω φράση με κόκκινο, λέγοντας προφανώς την αλήθεια. Όταν προσπαθεί να πει πως η Asumu τον γέννησε, δεν μπορεί.
Η Kyrie και η Asumu ήταν έγκυες την ίδια περίοδο. Νωρίτερα στο anime η Kyrie λέει πως η Asumu γέννησε τον Battler, ενώ το δικό της μωρό γεννήθηκε νεκρό. Το πιθανότερο όμως είναι να έγινε το αντίθετο μέσω του Rudolf ή κάποιου άλλου που ήταν κοντά τους κι εκείνη να μην ενημερώθηκε γι' αυτό. Εξάλλου ο Battler μοιάζει πάρα πολύ με την Ange, που είναι σίγουρα κόρη της Kyrie.
Άρα η Asumu είναι μεν μητέρα του Battler επειδή τον μεγάλωσε, αλλά και δεν είναι επειδή δεν τον γέννησε εκείνη.

Shannon, Kanon and Beatrice are all personalities of Yasu. Yasu is also known as Ushiromiya Lion in the Miracle Kakera. Furthermore, Kanon's corpse always disappears during the twilights.
Αν ο/η (θα το αναφέρω ως θηλυκό από δω και πέρα για λόγους ευκολίας -εξάλλου όλη η Ιαπωνία πιστεύει πως είναι κορίτσι) Yasu δημιούργησε τις τρεις προαναφερόμενες προσωπικότητες, πώς κατάφερνε να τις κάνει ορατές σε όλους τους άλλους; Σε όλες τις arcs η Shannon (που είναι η βασική προσωπικότητα) και ο Kanon εμφανίζονται κανονικά μπροστά στους υπόλοιπους χαρακτήρες. Για να μην αναφέρω το Επεισόδιο 7, όπου εμφανίζεται και ο Lion.
Αναφέρεται πολλές φορές στο anime πως όταν πιστεύεις σε κάτι, τότε μπορείς και να το δεις. Άρα η Yasu θα μπορούσε να είχε επηρεάσει όλους τους ενοίκους της έπαυλης ώστε να πιστεύουν πως ο Kanon υπάρχει και άρα θα τον έβλεπαν και αυτόν. Το πώς είναι άλλο θέμα xD
Όμως όταν αρχίζουν τα twilights, το πτώμα του Kanon δεν βρίσκεται ποτέ. Δηλαδή ο Kanon μπορεί να "εξαφανίζεται" κατά κάποιον τρόπο όταν πεθαίνει η Shannon, όχι αμέσως, αλλά τουλάχιστον μόλις έρχεται η σειρά του να θυσιαστεί. Ναι, ξέρω, μπέρδεμα -.-

Kinzo is always found burned in the basement and is recognized by his 6 toes.
O Kinzo είναι ο μοναδικός που πεθαίνει πάντα με τον ίδιο τρόπο σε όλες τις arcs. Στο 5 όμως αποκαλύπτεται πως ήταν νεκρός πριν καν η οικογένεια μαζευτεί στο νησί. Άρα (μιας κι ακόμα δεν έχω διαβάσει όλο το 5) μπορεί να τον βρήκαν καμένο επειδή εκεί τον έβαλαν o Krauss με τη Natsuhi (που ήξεραν το γεγονός από την αρχή) για να μην αναγκαστούν να το αποκαλύψουν στα υπόλοιπα αδέλφια. Οπότε τεχνικά η Natsuhi μπορεί να μην είναι ένοχη για φόνο όπως κατηγορείται, είναι ένοχη όμως για συγκάλυψη και απόκρυψη στοιχείων, μαζί με τον άντρα της, τον Genji και τον γιατρό.

How to commit murder in a closed room?
Schroedinger's Cat. Η γάτα μέσα στο κουτί μπορεί να είναι και ζωντανή και νεκρή, όμως δεν ξέρεις αν είναι σίγουρα μέχρι να κοιτάξεις ο ίδιος μέσα. Ο Battler χρησιμοποιεί αυτή την θεωρία (με τη βοήθεια της Virgilia -σιγά μην μπορούσε να το σκεφτεί μόνος του xD) για να αποδείξει πως η 6η θυσία του πρώτου twilight δεν ήταν πραγματική θυσία αλλά ούτε και αυτοκτονία, μάλλον κάτι σαν ατύχημα, μιας και το πτώμα της Shannon βρέθηκε σε κλειδωμένο από παντού δωμάτιο. Κι εκεί φαίνεται πως "χτυπάει" την επιχειρηματολογία της Beatrice. Αγαπάμε Battler <3


Απλά έχω καεί πολύ με Umineko τον τελευταίο καιρό. Αυτή η ανάρτηση μπορεί να είναι και γεμάτη βλακείες, αλλά δεν μπορώ, υπάρχουν τόσα πολλά άλυτα προβλήματα σ' αυτό το anime/VN που αν δεν τα καταγράφεις το κεφάλι σου κινδυνεύει να εκραγεί :Ρ
Ja ne!

Σχόλια

  1. Έχω να σου πω ότι προσπέρασα το ποστ, γιατί ακόμα κι αν δεν είχε σπόιλερ, δεν θα καταλάβαινα πολλά πράγματα.

    Άσχετο με το συγκεκριμένο, σχετικό με άνιμε: Έχεις δει το Steins;Gate ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν πειράζει, μου αρκεί να το διαβάσεις όταν δεις το άνιμε xD

    Όχι, αλλά είναι στα to be watched :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένα σου λέω: Τα σπάει. Δεν έχω κάτι άλλο να πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θα το διάβαζα αλλά φοβάμαι μη φάω spoiler

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου