Panty & Stocking with Garterbelt

Μπορώ να δω τις εκφράσεις σας. "Τι εννοείς, Βρακάκι και Κάλτσα με Ζαρτιέρα? Ο.Ο" Χαλαρώστε, anime είναι xD Κι ένα πολύ καμένο anime, at that.

Για αρχή, νομίζω πως αρκεί αν πω ότι είναι του ίδιου στούντιου (:Ρ) που έβγαλε Neon Genesis Evangelion, Tengen Toppa Gurren Lagann, FLCL, Dead Leaves και πολλά άλλα. Άρα φαίνεται καθαρά πως θα είναι και αυτό:
-κάφρικο
-καμένο
-σάπιο
-random
-ecchi/fanservice
-με άκυρο τέλος
-χωρίς δεύτερη σεζόν αν και την χρειάζεται.
Οκ, αυτό το τελευταίο σβήστε το. Υπάρχουν όντως σχέδια για δεύτερο κύκλο.

Το animation του μοιάζει με δυτικό και ειδικά με Powerpuff Girls, Dexter, Fineas and Furb και γίνεται πιο κλασικό anime στις σκηνές μεταμόρφωσης και σε κάποια close ups. Όμως το σενάριο δεν είναι αντίστοιχου στυλ! Με τίποτα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί "παιδικό" μιας και είναι τίγκα στα σεξουαλικά υπονοούμενα και αστεία. Και όχι μόνο θα έλεγα. Στο πρώτο κιόλας επεισόδιο, οι πρωταγωνίστριες-έκπτωτοι άγγελοι αντιμετωπίζουν ένα Ghost φτιαγμένο από... περιττώματα. Οπότε καταλαβαίνετε πως αν δεν έχεις γερό στομάχι -ή τουλάχιστον αν τρως εκείνη την ώρα- πολύ απλά ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ. Και σταματάς να διαβάζεις το ριβιού εδώ και τώρα xD

Για όσους από εσάς δεν πτοούνται, ας συνεχίσουμε. Η μία εκ των πρωταγωνιστριών, η Panty, είναι μια bitchy ξανθιά που δεν μασάει μία και που της αρέσει -σε υπερβολικό βαθμό- το σεξ. Ανέφερα ότι το εσώρουχό της μπορεί να γίνει περίστροφο ονόματι Backlace? Η αδελφή της, η Stocking, είναι goth loli, έχει μπλε-ροζ μαλλιά, λατρεύει τα γλυκά και οι κάλτσες της γίνονται κατάνες (Stripes I & II). (Την αγαπώ.) Τσακώνονται συνεχώς και για ασήμαντους λόγους, αλλά αγαπιούνται πάρα πολύ έστω κι αν δεν το παραδέχονται. Έχουν εκδιωχθεί από τον Παράδεισο λόγω άστατου lifestyle και γι' αυτό πρέπει τώρα να βρουν τρόπο να ξαναγίνουν δεκτές. Βοηθοί τους είναι ο μαύρος-γκέι ιερέας Garterbelt, ο geek Brief και το σκυλάκι-φερμουάρ Chuck (ευτυχώς όχι Norris) που τρώει τόσο ξύλο σε κάθε επεισόδιο που λες πώς και δεν έχει πεθάνει ακόμα. Αν και αυτό εξηγείται στο επ. 10 :Ρ

Οι κακοί αλλάζουν σε κάθε επεισόδιο και γενικά αναφέρονται ως Ghosts, πνεύματα που έγιναν ήβολ από κάποια ανθρώπινη αδυναμία ή κάποιον περίεργο θάνατο. Οι στάνταρ κακές βέβαια είναι οι δαιμόνισσες Scanty & Kneesocks -που για κάποιο λόγο είναι πολύ πιο οργανωμένες και τακτικές από τις Panty & Stocking.

Φυσικά, το anime μέσα σ' όλα τ' άλλα είναι και παρωδία. Αν κάτσω να γράψω όλα τα πράγματα στα οποία κάνει reference θα ξημερώσουμε. Θα αναφέρω ενδεικτικά Transformers, Watchmen, From Dusk Till Dawn, High School Musical, Kill Bill, Pulp Fiction, Sailor Moon και Power Rangers. [Περισσότερα εδώ: http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/ShoutOut/PantyAndStockingWithGarterbelt] Αποτελείται από μόλις 13 επεισόδια κι ένα special και το soundtrack έχει κυρίως electronic-dance μουσική με personal favorite το τραγούδι της μεταμόρφωσης.

Συνολικά θα του έβαζα ένα 8/10. Δεν είναι το αριστούργημα της δεκαετίας, δεν σε βάζει να σκεφτείς, δεν έχει καν μια σταθερή πλοκή, όμως έχει χιούμορ, καταιγιστική δράση και πολύ κάψιμο. Για το είδος του, αυτό είναι αρκετό ;)

Repent! xD

Σχόλια

  1. παντωε για αγγελοι δεν εχουν και πολυ καλο λεξιλογιο! :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όντως το βρισίδι πάει σύννεφο xD
    Παίζει γι' αυτό να τις διώξανε :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είσαι τοπ καμμένο και θέλω να το δω ._.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Creepy Dreamer, αν αντέχεις δες το!

    Irene, για τα δικά μου γούστα αξίζει :Ρ Έχει πολύ καφρίλα μαζεμένη και το ξέρει, δεν προσπαθεί να το παίξει σοβαρό xD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μου φαίνεται ΠΟΛΥ καμμένο. Πολύ όμως. :|

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. SHIT!!!!!
    Τα σπάει. xD Θα μπει στην λίστα αναμονής κι αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου