Game (of Thrones) Over


Μετά από 8 χρόνια, το Game of Thrones έλαβε τέλος. Σχεδόν, γιατί το πράγμα έχει πολύ ζουμί (οικονομικό και μη) ακόμα, οπότε αναμένουμε δύο ακόμα βιβλία, κάμποσα τηλεοπτικά και λογοτεχνικά spin-offs, video games και ό,τι άλλο βάλει ο νους τους.


Μερικά σχόλια για την τελευταία σεζόν, την πιο αδύναμη κατά τη γνώμη μου μετά την 5 (προσοχή, SPOILERS):

  • Δεν φτάνει που οι D&D δεν είχαν βιβλία να βασιστούν, βιάζονταν και να τελειώσουν. Ρε μαλάκες, αφού η HBO πλερώνει και για παραπάνω σεζόν, στρώστε κώλο μπας κι έχουμε τουλάχιστον ένα αξιοπρεπές τέλος. Τέτοια προχειροδουλειά δεν είχα ματαδεί. Πού να μην είχαν και 2 χρόνια break. Και θα πάνε στο Star Wars μετά, ετοιμαστείτε να του σκίσουν τα ράμματα κι αυτουνού.
  • Δεν αμφιβάλλω πως κάπως έτσι θα γίνουν εντέλει τα πράγματα και στα βιβλία, αλλά ο Μάρτιν, ζωή να 'χει, δεν θα μας τα ξεπετάξει σε 200 σελίδες. Ήδη έχει πει πως το Winds και το Dream μαζί θα ξεπερνούν τις 3000 σελίδες.
  • Η στρατηγική τους για κλάματα. Λες και όλοι οι χαρακτήρες έφαγαν μόνιμο disadvantage στο intelligence. Μα να έχεις τον Τύριον, που έστησε ΑΨΟΓΑ το Blackwater (ναι, το θεωρώ ακόμη το καλύτερο επεισόδιο όλης της σειράς), και να μην μπορεί να στήσει άμυνα? Να φυλάγανε το ιππικό για ένα ωραιότατο flanking δεν έπαιζε, εκεί, ντουγρού στα ζόμπι. Οι άλλοι δεν φορούσαν καν κράνος αλλά το plot armor στο Θεό.
  • Κι εδώ που τα λέμε, υποτίθεται πως οι Ντοθράκι εξολοθρεύτηκαν στη Μάχη του Winterfell, πώς ξαναβρέθηκαν στο King's Landing? Και στο τέλος πού ξαναχάθηκαν? ΤΙ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ?!?!?!?!
  • "Ο εχθρός μας ανασταίνει νεκρούς, πού θα κρύψουμε τα γυναικόπαιδα??" "Μα στο νεκροταφείο, φυσικά!!!"  Μπράβο ηλίθιοι.
  • Η άλλη την είδε νίντζα, πέρασε μπροστά από ολόκληρο στρατό wights και White Walkers κι έφαγε τον Night King και δεν την πήρε χαμπάρι ούτε ένας??? Δεν γίνεται αυτό. Τι stealth πρέπει να έχεις για να περάσεις έτσι από υπερφυσικά όντα ρε πούστη μου?
  • Να 'χεις τη Σέρσεϊ όλη τη σεζόν να πίνει κρασί κοιτώντας απ' το παράθυρο. Έχεις την υπέρτατη bitchάρα και την χαραμίζεις έτσι?? Και τη βάζεις να πεθαίνει από ΜΠΕΤΑ??? Ενώ μάλιστα λίγα μέτρα πιο κει υπήρχε ελεύθερος χώρος που θα μπορούσαν να 'χαν σταθεί εκεί? Δε λέω, και πάλι θα πέθαιναν, αλλά δεν τους άξιζε αυτό το τέλος ρε γαμώτο.
  • Έχεις και τον Τζέιμι που χτίζεις την απεξάρτησή του από τη Σέρσεϊ 7 χρόνια για να τον βάλεις να γυρίζει πίσω και να πεθαίνει μαζί της. Πάνω που είπαμε ότι ξεκόλλησε, κατάλαβε ότι θέλει τη Μπριέν και τους φανταζόμασταν να κάνουν ζωάρα σε φάρμα... 
  • Υπέρ-ικανοποιημένη με θάνατο Μελισάντρας και Λυάννας Μόρμοντ, αν και ήταν πολύ badass και οι δύο και δεν ήθελα να τις χάσω. Καθόλου ικανοποιημένη με θάνατο Βάρυς, αν κι έπρεπε επίσης να πεθάνει.
  • Ο Τζον πάλι, δυο ατάκες είπε σε όλη τη σεζόν. "I don't want it" και "You are my queen". Εντάξει, δε σου λέω ότι ήταν ποτέ η ιδιοφυΐα της σειράς, αλλά όχι κι έτσι.
  • Τουλάχιστον έγινε το κορίτσι μου Queen in the North ❤ Καλά, εγώ την ήθελα στο θρόνο κανονικά, αλλά τι να κάνουμε, μας έφαγε το αξίωμα το Three-eyed Raven.
  • Ο οποίος τι φάση, πάω στοίχημα ότι ήξερε πώς θα καταλήξουν τα πράγματα και τους άφησε να κάνουν τα δικά τους σε στυλ "καλά, σφαχτείτε εσείς, εγώ αράζω λίγο κι έρχομαι". Άσε αυτό το ο-Ρ'λορ-να-το-κάνει συμβούλιο, που πέταξε μια αμπελοφιλοσοφία ο Τύριον (μην κλέβετε άλλο το LotR μωρέ) και αμέσως όλοι να συμφωνήσουν, μη και τους πουν άσχετους. Όμως γέλασα πολύ με τη γείωση που έφαγε ο Έντμιουρ απ' τη Σάνσα 😆
  • Πάντως για την καταστροφή του Σιδερένιου Θρόνου το έλεγα εδώ και χρόνια ότι θα συνέβαινε. Το point τελικά δεν ήταν να δούμε ποιος θα γίνει βασιλιάς, αλλά τι κάνει η εξουσία και το κυνήγι αυτής στον άνθρωπο. Από αυτή την άποψη, δεν με εξέπληξε η κατάληξη της Ντάνυ. Ούτε την ήθελα βασίλισσα. Απλά θα ήθελα να είχε γίνει πιο ομαλά αυτή η μετάβαση.
  • Οι ηθοποιοί πάντως δούλεψαν άψογα με αυτό που τους έδωσαν. Σε καμία περίπτωση δεν έχω παράπονο από το καστ και το υπόλοιπο crew. Ειδικά η μουσική ήταν το κάτι άλλο. Αλλά το σενάριο ήταν σαν περίληψη για διαγώνισμα έκθεσης Α' Γυμνασίου.
Νομίζω ότι μετά από αυτό το ιδανικό μέσο για μια πιστή μεταφορά του ASOIAF θα ήταν το anime, αλλά δεν παίζει. Οπότε και εις άλλα με υγεία. Σε λίγο καιρό θα κράζω Wheel of Time. 😜

Σχόλια

  1. Και λίγα είπες. Ειδικά από τη μάχη με τους ψόφιους και μετά ο πάτος δεν είχε τελειωμό. Εξαιρετική σειρά γενικά και εξαιρετική ξενέρα όλη η τελευταία σεζόν.
    Πάω να βάλω ΑΝΤ1 να ξαναδώ Κωνσταντίνου και Ελένης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνήσω απόλυτα. Το πρόβλημα δεν ήταν τόσο τα γεγονότα όσο το πώς φτάσαμε σ' αυτά, συνοχή 0.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου