WoT spin-offs the world needs

Με τουλάχιστον δύο τηλεοπτικά spin-offs να ετοιμάζονται για το Game of Thrones και το Lord of the Rings, το Amazon να έχει αγοράσει εκτός από τα δικαιώματα του LotR και αυτά του Wheel of Time, κι εμένα να έχω καμιά βδομάδα που τελείωσα και τα 15 βιβλία της εν λόγω σειράς και ν' αναρωτιέμαι τι θα κάνω πλέον με τη ζωή μου, θα κάνω μια λίστα με τα spin offs (λογοτεχνικά ή/και τηλεοπτικά) που χρειάζομαι για το Wheel of Time, με την ελπίδα να φτάσουν κάποτε στη Harriet και τον Sanderson.

(Τι, ο τύπος κυκλοφορεί ένα τούβλο το χρόνο, ας ασχοληθεί λίγο παραπάνω και με το WoT.)

1. Cadsuane Melaidhrin
Ο θρύλος των Aes Sedai. Η τύπισσα είναι 400 χρονών, έχει ταξιδέψει σε όλη τη Randland, έχει δει δεκάδες Amyrlin να ανεβοκατεβαίνουν στην ηγεσία, κι είναι απ' τις πιο δυνατές channelers στον κόσμο. Ένα βιβλίο με τα ταξίδια και τις εμπειρίες της θα ήταν κάτι παραπάνω από καλοδεχούμενο. Κι εννοείται να έχει τη φάση που απήγαγε μια Amyrlin για να την κάνει πιο δυνατή. Μόνο η Cadsuane θα τη γλίτωνε με κάτι τέτοιο.

2. Forsaken backstories
Μια συλλογή με 13 διηγήματα, ένα για τον κάθε Forsaken, με τα origins τους, το γιατί και πώς επέλεξαν να ακολουθήσουν τον Dark One, τις δημιουργίες τους κλπ. Επίσης σίγουρα το καθένα να είναι σε διαφορετικό genre (της Semirhage horror, του Ishamael δράμα, της Graendal erotica κοκ).

3. Fall of Manetheren
Ωραία τα είπε η Moiraine αλλά... δεν μου φτάνει! Ό,τι είπε τα θέλω με ανάπτυξη χαρακτήρων, με τις κραυγές "Tai'shar Manetheren!" να αντηχούν στο πεδίο της μάχης, με την Eldrene να γίνεται κάρβουνο μαζί με τους Shadowspawn και την πόλη της και όλα αυτά από το οπτικό πεδίο ανθρώπων που τα έζησαν.

4. Death of Malkier
Ξέρουμε πολύ λίγα για το θάνατο της Malkier, όπως αναφέρεται συχνά στα βιβλία, κι αυτά πολύ επιγραμματικά, οπότε μια νουβέλα να επικεντρώνεται σ' αυτό θα ήταν επική και πολύ συγκινητική, αν γινόταν σωστά.

5. The Aiel War
Γιατί το New Spring διαδραματίζεται προς το τέλος του, αλλά δεν εστιάζει εκεί. Και οι σκόρπιες πληροφορίες δεν φτάνουν.

6. Lan and Moiraine's travels
Το New Spring αφηγείται μόνο την αρχή της έρευνας για τον Dragon Reborn. Βέβαια, για τα επόμενα 20 χρόνια που ταξίδεψαν μαζί δε θα έφτανε μόνο ένα διήγημα. Και πάλι, θα άξιζε ο κόπος. (Επίσης αρνούμαι να πιστέψω ότι ήταν τόσο καιρό μαζί και δεν έγινε ποτέ τίποτα ανάμεσά τους. :ρ)

7. Logain Ablar
False Dragon he may be, αλλά είναι κι από τους πιο badass χαρακτήρες σε όλη τη σειρά. Κι απ' τους πιο ψυχολογικά τραυματισμένους. Εδώ θέλω και origins και post-Last Battle.

Όσοι τα έχετε διαβάσει, είστε καλοδεχούμενοι να προσθέσετε τα δικά σας :ρ

Σχόλια